Doktor koji je PREDVIDEO pandemiju i STVORIO VAKCINU, pokopao svaku nadu: Neće biti KRAJA, ali …

0
104

Uvaženi doktor Ugur Sahin iz Turske je naveo kako je, čim je lani čuo kako se u Wuhanu, gradu u Kini, širi nepoznati virus koji napada pluća i ubija ljude, svojoj supruzi rekao da će ta bolest definitivno postati prijetnja za čitav svijet.

On inače skupa sa svojom ženom vodi njemačku kompaniju BionTech koja je locirana u Mainzu.

On je tada javno svima rekao kako odmah treba početi da se radi na pronalasku nekog lijeka, mada mu tada niko nije vjerovao i svi su mislili da će ovaj virus, kodnog imena SARS-COV2 vrlo brzo nestati, jednako kao što su nestali i SARS I MERS. Ali, doktor Ugur je pak bio potpuno ubijeđen da će ovaj novi virus da izazove globalnu pandemiju, te je već krajem januara prošle godine počeo da na svom kompjuteru potpuno sam izrađuje obrasce za neku eventualnu vakcinu protiv ovog virusa.

Na kraju je jedan taj obrazac postao baza za prvu odobrenu vakcinu protiv ovog virusa u čitavom svijetu, a tu vakcinu su skupa proizveli njegov BionTech i farmaceutski gigant Phizer. Na kraju je u novembru prošle godine objavljeno kako je u distribuciju puštena vakcina koja je 90% efikasna i koju je čak odobrila i Agencija za lijekove u čitavom svijetu. Javnost je ovu vijest dočekala sa euforijom jer je svima sigurno dosta karantine i epidemioloških mjera kojih se građani moraju pridržavati.

On je sada u srijedu držao predavanje gdje je u detalje opisao put razvoja i sam nastanak ove vakcine, te je zaključio da je ta vakcina (čija je proizvodnja trajala 10 mjeseci) bila najbrže proizvedena vakcina ikada u cijelokupnoj historiji čovječanstva.

Ostatak pročitajte OVDJE.