DOKTOR FILGUD TVRDI DA JE SAMO OVO LIJEK ZA MRŠAVLJENJE: Nikakva dijeta, EVO ŠTA TREBATE URADITI

0

Dr. Filgud je raspravljao o rizicima povezanim s popularnim dijetama i otkrio naziv čudesnog lijeka za mršavljenje koji će zajamčeno djelovati. Gostujući u “Jutarnjem” programu TV Prva, dr Saša Plećević, poznat kao dr Filgud, razotkrio je sve nedostatke omiljenih dijeta uključujući autofagiju, keto i sokove za detoksikaciju. Takve dijete, po njegovom mišljenju, mogu biti prilično štetne. On tvrdi da autofagija uzrokuje metaboličke bolesti i debljanje.

“Nedostatak je što ljudi to ne mogu podnijeti jer su previše gladni. To je nezdravo jer vam se nakon određenog vremena metabolizam usporava i ako jedete manje, udebljat ćete se ako jedete četiri sata i onda 20 sati ne “Kod keto dijete redukcija ugljikohidrata je pretjerana, pa se tijelo mora snabdjeti energijom iz masti”, naglasio je. Osim toga, on tvrdi da je visok unos proteina i masti nezdrav i da je mast direktan uzrok dijabetesa.

Prema njegovim riječima, “mast blokira ćelije i sprejčava ulazak šećera u ćeliju”. Detoksikacija sokovima postala je veoma popularan oblik čišćenja, a prema dr. Filgudu, to uzrokuje da organizam bude u deficitu i ne daje mu ništa. “Sok od četiri narandže koje su iscijeđene samo ide kroz želudac. Ako želite da dobijete insulin ili dijabetes, to je odlično”, izjavio je on.

Postoji detoksikacija pomoću Brojsovih sokova, istina, ali se radi na pacijentima od ra*a u klinici u Švicarskoj pod vrlo rigoroznom kontrolom. Svaki višak iscijeđenog voća nosi rizik od acidoze. On tvrdi da “čak ni voda s limunom nije od koristi”. Ističe da je poželjno popiti čašu jednostavne vode. Takođe je naučio magijsku tehniku ​​mršavljenja. Dr Filgud je zaključio: “Umjerenost i vježbanje su čarobne pilule za mršavljenje.”