DOKTOR ČUBRILO UPOZORIO: Dajte DECI da jedu masnoće, meso, ajvar, ALI JEDNO NI SLUČAJNO NEMOJTE

0

U nastavku današnje rasprave, dotaknućemo se teme o hrani i o tome koje vrste ishrane su najbolje za djecu koja rastu. U današnje vrijeme vrlo je teško zaštititi djecu od nezdravih grickalica i slatkiša jer se svuda reklamiraju. Međutim, uvijek imate mogućnost da im date zdravu grickalicu koja je umotana u nešto zdravo.

Ovom prilikom, popularni srpski lekar Čubrilo izneo je nekoliko ideja šta je najbolje dati deci za doručak. Rekao je da svakodnevno jedenje ovsenih pahuljica nije dobar način za mršavljenje, jer je puno šećera.

Naglasio je i da ujutro treba izbjegavati šećere, jer su, prema njegovim riječima, čak i keks i jaja zdravija opcija od, na primjer, ovsenih pahuljica. Pretjeran doručak takođe nije dobar za ljudski organizam, a po njemu su meso i sitni sir najbolji izbor za prvi dnevni obrok. “Masti su važne za žene. Učimo žene da ne jedu masnoće i idu u pogrešnom pravcu. I jedu sve osim masnoće”, kaže on i objašnjava koje su masti dobre: ​​”Sve masti su dobre, od mesa i pavlake i kokosovog ulja i puter…”

Na kraju se doktorka dotakla i dece i dala savet: „Dajte deci masnoće: slaninu, sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hleb, ne mora da bude integralni, bilo koji, običan hljeb, bilo šta je bolje nego im dati slatkiše” – rekao je Čubrilo.