DOBRA VEST ZA SRBE U NEMAČKOJ: Stiže velika pomoć od 1. januara!

0

Naime, mediji saznaju da su prije dva mjeseca svi koji su u Austriji dobili jednokratnu pomoć koja je iznosila 500eura.  Oni su mogli te pare podignuti u banci ili otići u neki Market te kupiti nešto u toj vrijednosti.

Sada od 1. januara, sjajna vijest i za sve one koji su u Nemačkoj, a tiće se toga da Njemačka Vlada želi da rastereti osobe sa niskim primanjima, a posebno se to odnosi na penzionere, a tiče se fiksne pomoći za energiju u vidu bonusa od 300 eura.

Međutim Savezna Vlada će izmijeniti i sam zakon u idućih nekoliko daana, pa bi svi oni koji imaju manja primanja, mgli dobiti ovu jako korisnu finansijsku injekciju. “Međutim, od više od 600.000 domaćinstava sa pravom na stambenu naknadu, maltene polovina je u penziji. Ako bi se takva raspodela nastavila, oko 700.000 penzionerskih domaćinstava bi takođe imalo pravo na Wohngeld Plus, nakon paušala za energiju,” – potvrdili su Njemački mediji.

U grupu ljudi koji će dobiti pomoć spadaju penzioneri, sa bruto prihodom od 1.500 eura, i ako penzioner živi u srednjoj kategoriji odnosno kategoriji zakupa, dobio bi i dodatnih 153 eura. Ko ima pravo na stambenu naknadu? Osobe sa prihodom iznad egzistencijalnog minimuma i ispod granice prihoda, zavisno od stanarine i visine kirije, stanari i vlasnici, pri čemu se bespovratna sredstva tada nazivaju “subvencijom za opterećenje”, jednokratna isplata se, takođe, izdaje kao vrlo brza pomoć u trenutnoj krizi: savezna vlada želi da isplati oko 2 miliona ljudi, uključujući one koji primaju stambenu pomoć, drugu subvenciju za troškove grijanja.Kako se vama sviđa ova vijest?