Njegoš iz Prijepolja se dosjetio odlične ideje koju realizuje već nekoliko mjeseci i odlično mu ide. Naime, u pitanju su metle od brezovih grančica a trenutno su veoma tražene.

Kako on tvrdi posao je veoma lak a zaradna solidna za današnje vrijeme u kojem je sve poskupilo. Zbog toga Njegošu nije msrko da se prihvati makaza i krene u pohod na grančice. Naveo je kako su oklone šume ogroman izvor grančica te on nakon završenog rada u polju, tokom zime pravi snopove od mlađih grančica različitih dužina, te ih pakuje i nudi kupcima. Kaže da se ovim bavi već 15 godina jer je posao relativno lak a mogu ga raditi i stariji ljudi.

Za ovaj posao potrebne su, kako Nnjegoš kaže samo makaze i zarada je vaša. Tvrdi da u samo jednom satu on napravi čak i do pet snopova, a kada to pomnožite sa 350 dinara dobijete ukupan iznos zarade. Mnogi ljudi koji metu znaju da je za taj posao najkvalitenija i najbolja upravo ova vrsta metli, zato Njegoš ulaže u taj biznis i dobro zarađuje. Osim domaćih kupaca, zainteresovani su i kupci iz regiona za Njegoševe metle.

Njegoš je naveo da je udarni period od novembra do maja te da u tom periodu proda čak i do 10.000 snopova korisnih grančica, međutim on kaže kako bi moga pordat čak i više ali ne može sve stići s obzirom da radi sam. Morao je zbog velike potražnje grančica počet i otkupljivat, a snop je težak i do sedam kilograma i lako se transportuje do kupaca. “Ona ima mnoga lekovotih svojstva, pored toga što se iz nje može cediti sok, može se koristiti za čaj, kao i u prehrambenoj industriji. Za mene je kao poljoprivrednika tokom zime posao sa metlama odlična zarada, kada dnevnom mogu zaraditi i do 80 evra”, zaključio je Stojadinović.