DEVEDESETIH JE BILA SAN MNOGIH MUŠKARACA, A ONDA OTIŠLA U ILEGALU: Danas je DRUGA ŽENA, a tek čime se BAVI

0

Danas se vraćamo u 90 godine prošlog vijeka. Kada je sami segment muzike u pitanju, tada smo mogli slušati pjesme koje danas ne mogu da se naprave niti snimiti. Ova je pjevačica bila jako poznata na javnoj sceni, a njeno ime je Snežana Beirć, a poznata je po imenu Ekstra Nena. Ona je izjavila jednom prilikom kako je muzika bila njen opoziv te da je i vezana duhovno za muzuku jer je htjela svirati klavir u osnovnoj školi.

Njen otac se sa tim nije slagao jer je pjevanje javni posao ali je ona to svejedno htjela. Još kao djevojčica je počela pisati stihove i pjesmice. Ona je upisala Ekonomski fakultet kako bi ispunila želju svojim roditeljima, ali ga je jako brzo napustila kako bi se bavila muzikom. “Odlučila sam da se posvetim samo muzici. Nakon svih mojih nagrada mi je profesorica rekla da za mene postoji mjesto na Akademiji ali sam morala da biram. Nisam imala i dalje od čega da živim jer kada se bavite operskim pjevanjem što ne možete da radita ništa osim da spavate, dobro jedete, da sam vježbate. Onda sam napustila to i počela se baviti samo muzikom i počelo je snimanje ploča”- rekla je povom ove teme pjevačica.

Pjevačica je nakon nekog vremena izrazila želju da se povuče iz javnog života. Izjavila je kako se na moralan način htjela baviti muzikom, ali je na taj način teško zaraditi novac za snimanje CD-a. Zaposlila se na kraju kao profesorica i bavila se godinama time. Na kraju je završila i dktorat i shvatila je na kraju da joj ovo zanimanje odgovara.