DETOKS na 5 načina: Pomozite svom organizmu da se OČISTI od štetnih materija bez velikog napora

0

Ljudi zbog ubrzanog načina života, poslovnih i porodičnih obaveza zaborave da vode računa o sebi i svome zdravlju. Zbog svega toga te loše ishrane, štetnih navika u telu čoveka se nakupe brojne štetne materije, koje mogu da budu jedan od faktora rizika po ljudsko zdravlje.

Mi vam danas predstavljamo 5 načina detoksikacije kako da rešite svoje probleme. Pre svega, detoksifikacija predstavlja metaboličke procese kojima se otrovne tvari u organizmu pretvaraju u neotrovne ili manje otrovne, koje su topljivije pa se lakše izlučuju iz tijela pute žuči ili mokraće. Ovisno o vrsti molekule koju treba detoksicirati, organizam se služi sa različitim mehanizmima. Tim procesima podliježu i hormoni te neki lekovi Glavnina detoksikacijskih procesa odigrava se u jetri, glavnom organu za detoksikaciju u ljudskom telu.

Oni koji su malo svesniji važnosti zdravih navika, pribegavaju različitim detoks dijetama, organskim namirnicama, čajevima, sirovom povrću i voću. Međutim, dobro je da znate da vaše telo, iako toga niste svesni, neprestano vrši detoksikaciju samog sebe različitim mehanizmima. Na vama je da mu u tome pomognete. To možete postići uvođenjem novih navika, koje vam neće oduzimati previše vremena, koje će vas opustiti i u kojima ćete uživati.

Za početak potrebno je da unosite dovoljno tečnosti, jer voda igra glavnu ulogu u rastvaranju toksina u telu i njihovom izbacivanju preko urina i znoja. Naš savet je da razmislite o testiranju vode i instaliranju sistema za filtriranje. Potrebno je znojiti se. Ukoliko u svojoj blizini nemate saunu, dobra vest je i da drugi vidovi preznojavanja pozitivno utiču na vaše zdravlje, pa se možete okrenuti vežbanju i redovnoj fizičkoj aktivnosti, a pored toga, preporučljivo je uživanje i u toplim kupkama.

Potrebno je da uvećate unos antioksidanata. U ovom slučaju preporučujemo zeleni čaj, šumsko voće, semenke lana i brojne druge namirnice mogu da pomognu u borbi protiv oksidativnog stresa i izvrše efikasnu detoksikaciju. Za kraj, joga i duboko disanje su se pokazali kao odlični u detoksifikaciji. Dovoljno je da instalirate neku aplikaciju na svoje telefone ili da pogledate onlajn treninge i ubrzo ćete ući u tu priču.