Tamara Vučić imala je impresivnu karijeru prije nego što je preuzela ulogu prve dame Srbije. Njezini humanitarni napori također su privukli međunarodnu pozornost i divljenje. Tamara Vučić, nekada Đukanović, rođena je u gradu Loznici 1981. godine. U istom gradu završila je osnovnu i srednju školu. Tamara se kasnije preselila u Beograd kako bi diplomirala engleski jezik na Filološkom fakultetu.

Iako je diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, usavršavala se pohađanjem Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova, kako bi proširila i unaprijedila svoje znanje. Osim toga, osoba tečno govori engleski i francuski. Od 2010. godine njezina je uloga u ministarstvu bila savjetnička. Ono što nije svima poznato je da je Tamara imala novinarsku karijeru, a jedno vrijeme bila je i istaknuta osoba u televizijskim medijima.

Kao aktualna prva dama Srbije, prvenstveno se fokusira na humanitarne napore. Vidljiva je njezina predanost ovim aktivnostima, a posebno je zanimaju dobrobit djece i značaj ranog razvoja. Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece “Ukras sveta”. Primarni cilj centra je pružiti obiteljima vrhunsku pomoć u području ranog otkrivanja, intervencije i suvremenih terapijskih tretmana. Humanitarna organizacija “Nađi Raul” iz Niša dodijelila joj je Plaketu mira. Od tada se puno toga promijenilo za prvu damu Srbije, no ona je ostala vjerna sebi, poput svog izgleda i ponašanja. Iako je obrazovana i ima predanu karijeru, ova žena danas je prije svega poznata kao Vukanova majka i supruga prvog čovjeka Srbije. Njezina besprijekorna prošlost služi kao uzor mnogim mladim ženama.

Tamara je iz New Yorka putovala u Kijev i Peking, gdje je imala priliku susresti se s nekoliko uglednih prvih dama. Među njima su bile Michelle Obama i Melania Trump, koje su u različito vrijeme obnašale dužnost prve dame SAD-a. Tamara se susrela i sa Olenom Zelensky, suprugom ukrajinskog predsjednika, kao i Peng Lijuan, prvom damom Kine. Zbog prijateljskih odnosa s pripadnicima aristokracije, tražen je gost na skupovima obitelji Karađorđević. Prva dama Srbije je aktivna na Instagramu gdje ponekad dijeli i detalje iz svog privatnog života.