“DA NISAM IZ SRBIJE BIO BIH DIGNUT U NEBESA, ALI OVAKO JE SLAĐE!” Novak posle čudesnog uspeha sasuo svetu SUROVU ISTINU U LICE!

0

Novak Đoković, srpski tenisač, trijumfirao je na US Openu, osvojivši svoj 24. Grand Slam naslov i postavivši novi rekord u svojoj sjajnoj karijeri. Ova posljednja pobjeda dodatno učvršćuje njegov status najvećeg tenisača svih vremena, pokazujući njegovu neusporedivu snagu na terenu i osiguravajući mu mjesto u povijesti sporta. Unatoč široko rasprostranjenom konsenzusu o njegovoj veličini, novinari su i dalje željeli čuti Đokovićeva razmišljanja o tome.

Na to je srpski teniski maestro duboko uzdahnuo i iskreno priznao: U konačnici, odluka hoću li imati titulu najvećeg tenisača je subjektivna i na svakom pojedincu, pa tako i na vama. To je stvar osobne prosudbe i svačija percepcija moje vrijednosti u ovoj raspravi može se razlikovati. Dok razmišljam o mogućnostima, ne mogu a da se ne zapitam bi li mi moje podrijetlo iz Srbije donijelo veće priznanje u području sporta, posebno na zapadnoj hemisferi. Zemlja mog rođenja odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju mojih težnji i ciljeva, što je aspekt koji svim srcem cijenim i poštujem. Ovaj osjećaj u meni ulijeva neizmjeran osjećaj optimizma i uvjerenja, i prihvaćam svako stajalište ili uvid koji drugi mogu ponuditi o ovom pitanju. Nedavna pobjeda Novaka Đokovića, tenisača koji se smatra najistaknutijim sportašem u povijesti ovog sporta, svjedoči tome.

Tijekom svoje slavne karijere uspio je osvojiti impresivan 24. Grand Slam trofej i svoj četvrti naslov na US Openu. U finalu se sučelio s talentiranim ruskim igračem Danilom Medvedevom i ostvario impresivan rezultat 6:3, 7:6, 6:3. Đokovićeva iskrena izjava nakon utakmice ne samo da je ganula teniske entuzijaste, već je dirnula i srce Vanesse Bryant, ožalošćene udovice legendarne košarkaške legende Kobea Bryanta.