Da li vam zuji u ušima? – Ovo je razlog: Evo na šta vas organizam upozorava!

0

Naša tijela su čudo prirode i jako je fascinantno šta sve mogu da odrade. Na neki način, pokazali smo se kao jedno od velikih prirodnih čuda, ali koliko god da smo u neku ruku impresivni kao bića, i dalje smo podložni kojekakvim bolestima i nedostacima i to pogotovo kako nam tijela stare.

Jedan od niza ovih problema je i pojavak konstantnog zujanja u ušima, a to se zove tinitus. Ovo može naravno zadesiti svakog, ali češće ide kod starijih i to kod nekih predstavlja konstantan problem s kojim ili nauče živjeti ili krene da ih u potpunosti izluđuje iz dana u dan.

Uzroci mogu biti svakakvi, neki su manje opasni neki malo više. Jedan od najčešćih uzročnika tinitusa kod mlađih osoba je kada provode puno vremena gdje je muzika glasna i gdje je mnogo ljudi, ali se posljedice ovog gubitka sluha ili zujanja jako brzo povuku kroz dan ili dva. Svejedno, uši treba čuvati jer su slušne ćelije u ograničenom broju koji se ne obnavlja, tako da treba biti obziran prema svom sluhu dok ga još imate. Kod tinitusa je jako čest uzročnik i promjena krvnog pritiska a nije nemoguće ni da se to desi kod grčenja mišića srednjeg uha.

Neki drugi uzročnici zujanja u ušima su naravno i ušna oboljenja kao i korištenje pojedinih lijekova među čijim se nuspojavama ubraja naravno i tinitus. Neki preporučuju da probate malo poboljšati cirkulaciju kako biste spustili krvni pritisak i olakšali sebi poteškoće s tinitusom kao i ostale nepovoljne pojave koje slijede. Šta vi mislite o ovome?