Da li ste znali da nije nemoguće da ste i vi sami dobili koronu, ali da to ne znate? Ovo su simptomi da ste preležali ovaj opasni virus! – Savjeti za deset
Savjeti Zanimljivosti

Da li ste znali da nije nemoguće da ste i vi sami dobili koronu, ali da to ne znate? Ovo su simptomi da ste preležali ovaj opasni virus!

Neki od vas ostanu u općem stanju šoka kad čuju da postoji mogućnost da su preležali korona virus bez da to uopće znaju.

Koliko god to zvučalo čudno, simptomi ovog virusa zaista nisu isti u Aziji i na našim prostorima, gdje su ljudi koji su identificirani sa COVID-19 virusom imali sasvim drugačije simptome.

Gubitak čula mirisa, glavobolja i bolovi u prsima su najčešći simptomi kod osoba koje su oboljele na prostorima Evrope, pokazali su nam stručnjaci sa IFOS instituta u Francuskoj.

Bolest se najviše manifestuje u raznim oblicima, a koji tačno simptom se pojavi kod kojeg pacijenta najviše zavisi od vaše starosne dobi, kao i vašeg pola.

Učestalost tih simptoma koji nisu bili zabilježeni u istraživanjima pacijenata na područjima Azije, a zaključag svega ovoga jeste to da više od 14% osoba nije osjetilo bilo kakve simptome uopće.

Naime, preko 14 posto pacijenata je osjećalo malo glavobolje ili grlobolje, ili čak nisu osjećali nikakve simptome, a imali su korona virus i preboljeli su ga!

Oglasi – Advertisement