DA LI STE SE JUTROS PROBUDILI IZMEĐU 3 I 5 SATI? Evo šta vam tijelo pokušava reći – OVO JE SIMPTOM

0

Ljudsko tijelo je izvanredan stroj. Dok spavamo, ono prolazi mnoštvo kemijskih reakcija i prilagodbi, od kojih su mnoge povezane s našim svakodnevnim aktivnostima. Ako se tijekom noći budite u isto vrijeme ili mučite se zaspati, važno je identificirati temeljni uzrok i poslušati poruke svog tijela.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

Konkretno vremensko razdoblje o kojem je riječ povezano je s funkcijom žučnog mjehura. Ovaj vitalni organ igra značajnu ulogu u probavi masti koje ste konzumirali tijekom dana. Ako se u tom razdoblju budite, to je znak da možda konzumirate hranu koja je preteška ili bogata masnoćom. Preporučljivo je napraviti promjene u prehrambenim navikama koje će ublažiti ove simptome. Alternativno, buđenje u to vrijeme također može ukazivati ​​na prisutnost negativnih emocija kao što su gorčina, ljutnja i samoosuđivanje ili osuđivanje drugih. Moguće je da je vaš um zaokupljen greškama iz prošlosti ili tuđim, što vam ometa san.

Ako se budite između 1 i 3 sata

Tijekom određenog doba noći, tijelo prolazi kroz proces pomlađivanja za jetru, koja je odgovorna za detoksikaciju našeg sustava. Ako se netko probudi tijekom tog vremena, to može značiti da je njegova jetra preopterećena i da se bori da održi korak. Takva pojava može poslužiti kao upozorenje da promijenite prehrambene navike i ograničite konzumaciju alkohola. Osim toga, buđenje u ovo vrijeme često je povezano s osjećajima negativnosti, kao što su frustracija, bijes i grižnja savjesti, što može otežati opuštanje.

 

Ako se budite između 3 i 5 sati

Tijekom ranih jutarnjih sati, pluća imaju presudnu ulogu primajući i raznoseći kisik po tijelu, te ga pripremajući za nadolazeći dan. Ovo razdoblje karakterizira i čišćenje pluća. Međutim, ako se netko probudi između 3-5 ujutro, to može značiti da su pluća preopterećena nečistoćama kao što su pušenje, teški obroci ili onečišćenje okoliša. Ovaj vremenski okvir također je povezan s emocijama kao što su tuga i grižnja savjesti, što može sugerirati da se u nečijem životu dogodio neki negativan ili obeshrabrujući događaj koji tek treba priznati ili razriješiti.

Ako se budite između 5 i 7 sati

Razdoblje između 5 i 7 ujutro vezano je za revitalizaciju i pročišćavanje debelog crijeva. Ova obnova tijela je od velikog značaja za cijeli organizam. Međutim, buđenje u to vrijeme može biti pokazatelj dehidracije i nedostatka hidratacije. S emocionalnog stajališta, buđenje unutar ovog vremenskog okvira također može biti povezano s osjećajima nestrpljenja, nesigurnosti i praznine. Može sugerirati da u životu nedostaje rasta, napredovanja i brige o sebi, navodi zpodvanna.hr.