Da li koristite drvenu VARJAČU? Nakon što ovo pogledate, odmah ćete je BACITI! (VIDEO)

0

U svakoj kuhinji postoji oprema među koju spadaju i varjače koje su u početku svoje primjene pravljene od drveta a i danas postoji veliki broj domova bar kod nas na Balkanu koji ih koriste. Inače drvene varjače su omiljene kod domaćica jer one ne oštećuju posuđe u kojima se hrana priprema kao što je to slučaj sa metalnim pomagalima.

Mnogo domaćica čak u svojoj kuhinji ima varjače koje su u porodici nekoliko decenija i smatraju se porodičnim naslijeđem međutim nakon videa koji vam donosimo sigurni smo da ćete ih vrlo brzo zamijeniiti sa onim silikonskim. Niko nije rekao da ih morate baciti, možete ih zadržati kao uspomenu ali ih nipošto ne koristite kada spremate hranu.

Australisjki kuhar i sudija na tamošnjem Master Chef programu je napravio jedan test sa drvenom varjačom pomoću kojeg možete da utvrdite da li je vaša još za upotrebu ili je vrijeme da je bacite. Potrebno je da u jednu čašu naspete toplu vodu i da u nju potopite varjaču na 20 minuta. Kako je on napomenuo može se desiti da budete neprijatno iznenađeni kada pogledate vodu u čaši.

Jedan od korisnika Tik Toka je poslušao njegov savjet a varjaču je potopio u ključalu vodu a rezultat je bio katastrofalan. Naime u čaši je ostala velika prljavština koju je drvena varjača upila a koja se tokom kuhanja otpušta u hranu. Svi koji su pogledali video su ostali zgroženi a posebno oni koji su bili ubijeđeni da je njihova kuhinjska oprema čista. Krajnje je vrijeme da i vi testirate svoju drvenu varjaču, ako je imate. Video pogledajte ovdje.