Naime, svojim učešćem u rijalitiju “Farma” dostigao je vrhunac slave, a vjerujemo da znate o kome se radi. Čuveni Ekrem jevrić, koji više nažalost nije sa nama preminuo je 4. marta 2016. godine u Americi. Eekrem je neko vrijeme sa porodicom živio u New Yorku gdje je iznenada i preminuo. Na kraju je ustanovljeno da je u pitanju srčani udar, a ikao je hitna pomoć stigla brzo nisu uspjeli spasiti pjevača. Također veliku popularnost postigao je pjesmom “Kuća poso, poso kuća” koja se i dan danas često spominje.

Ekrem i Vendi su bili pravi rijaliti igrači i drugari, a njihove zajedničke scene se i danas prepričavaju. Posebno ona scena u kojoj joj Ekrem ljubi stopala, a i sam Ekrem je bio priznao da je bio lud za pjevačicom.

Naime, nakon jedne žurke Vendi mu je bila rekla da joj poljubi stopala i da je izmasira, a Ekrem je to prihvatio bez pogovora, a ovako je tekao njihov razgovor: ”Ekrem: Ćuti mala, noge su ti kao da imaš 20 godina. Evo, četiri mi sina. Vendi: Masiraj mi noge, Ekreme. Poljubi ih!”– Tako ona okom, a Ekrem skokom i video je veoma brzo postao viralan.

 

Nakon što se saznalo da je Ekrem preminuo, pričalo se i kako njegova udovica sprema pjesmu te da postaje pjevačica, ali je ona to demantovala: ” Teško mi je da pričam, kako mogu tako da pišu. Ostala sam bez Ekrema, imam četvoro djece kojima sad moram da budem i otac i majka. Ja nisam pjevačica, nisam htjela da uđem u te rijalitije ni dok je Ekrem bio živ, iako su nam nudili veliki novac” – rekla je Igbala svojevremeno.