Da li ga prepoznajete ? Proglašen je za jednog od NAJBOLJIH…

0

Na slici koja je postala viralna i obišla svijet kako se poiavila na društvenim mrežama ,vidi se bivši profesionalni španski fudbaler,kako drši svog bratića.

Da li prepoznajete dječaka,ako ne,onda ne možete ni da naslutite. Ako vas zanima pročitajte u nastavku..

Migel Anhel Nadal je u toku svoje karijere koja je veoma bogata igrao kao svestrani i feganzivni igrac.Karijeru je završio gd je i počeo. Na Majorci. Njegovo najveće dostignuće bilo je u Barseloni tokom kao su je zvali ere Drim tima,gdje je sa svojim timom osvajao brojne domaće i kontinentalne titule. Tokom 19 profesionalnih sezona odigrao je 493 utakmice, od toga 463 u La Ligi.


Ali sve najviše zanima ko je ovaj dječak na slici. Migel Nadal je stric profesionalnog tenisera Rafaela Nadala, dok je njegov brat Toni bio Rafaelov trener. Upravo je trogodišnji dječak na snimku Rafael Nadal, a snimak je iz 1989. godine.

 

Rafael Nadal je španski profesionalni teniser. Trenutno je rangiran kao 3. na svjetskoj rang lista u singlu od strane ATP. On je 209 nedjelja bio na svjetskom broju 1, a pet puta je završio kao broj 1 na kraju godine.

Nadal je osvojio rekordne 22 grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji za muškarce, uključujući rekordnih 14 titula na Otvorenom prvenstvu Francuske. Osvojio je 92 ATP titule pojedinačno, uključujući 36 Masters titula, od kojih 63 na šljaci. Nadal je jedan od samo dvojice koji su završili Zlatni slem u karijeri u singlu. Njegova 81 uzastopna pobjeda na šljaci je najduži niz pobjeda sa jednom površinom u Otvorenoj eri.Više od decenije, Nadal je dominirao muškim tenisom zajedno sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem kao Velika trojka, koju neki kolektivno smatraju trojicom najuspješnijih tenisera svih vremena.