ČUVENA TURSKA GLUMICA JE JUGOSLOVENKA I TEČNO GOVORI SRPSKI: Druži se s našom pevačicom i danas izgleda KAO BOMBA

0

Filiz Ahmet je jedna od najpoznatijih turskih serija koja se prikazivala u našoj regiji je Sulejman Veličanstveni koja je bila poznata šitom svijeta, te je ona glumila Nigar Kalfa. Ova je uloga za nju bila presudna i pomoć nje je uspjela da ostvari veliku popularnost. Danas može da se pohvali sa velikom kaijerom a malo je poznato da ona vuče korijene iz Makedonije i da naš jezik tečno govori. Njen je djed bio popularni turski glumac Luftija Sejfulah i od njega je ona naslijedila talenat za glumu.

Glumila je prvenstveno u pozorištu, a imala je prvu ulogu na malim ekranima u seriji Zbogom Rumelijo. Nakon toga je otišla na audiciju za ulogu Nigar Kalge i nakon što je dobila iz rodnog Skoplja se preselila u Istanbul gdje je upisala glumačku akademiju. Navela je jednom prilikom da je na snimanju za seriju Sulejman Veličanstveni na setu provodila i po 15 sati i da je to bilo jako dobro za iskustvo.

Morala je priznati da joj je nedostajala porodica i da se trudi da otputuje barem jednom u dva mjeseca u Skoplje ili da oni dođu kod nje. Ali joj je puno draže kada nađe vremena da dođe u rodni grad i da vidi prijatelje i familiju. Glumica je svoj izgled u posljednje vrijeme dosta promjenila, odlučila je da skrati kosu i gdje god se pojavi ima jaku šminku. Na instagramu je objavila i sliku sa popularnom pjevačicom Hankom Paldum koju jako cijeni i poštuje. U članku možete da pogledate kako ona izgleda.