Iako je istina da se opaki pojedinci mogu naći među svim horoskopskim znakovima, četiri su znaka koja su posebno sklona ovakvom ponašanju. Ove osobe ne samo da će tražiti osvetu za uočene nepravde, već se također mogu okrenuti protiv vas iz zavisti ili čak samo zato što se prema njima niste ljubazno ponašali. Zanimljivo je da tri od ovih znakova imaju jak naglasak na planet Mars koji se povezuje s ratobornim sklonostima, dok četvrtim vlada ponosno i nadmoćno Sunce.

Škorpija

Pojedinci koji pokazuju posebno zlonamjerno ponašanje često su rođeni u znaku Škorpiona ili posjeduju podznak ili više planeta u tom znaku. Iako su poznati po svojim osvetničkim sklonostima, ovo je samo jedan od čimbenika koji doprinose njihovoj zlonamjernoj prirodi. Zapravo, to što im se jednostavno ne sviđa dovoljno je da opravda njihovu antipatiju. Čak i ako niste počinili nikakva nedjela protiv njih, i dalje mogu davati cinične komentare s ciljem isticanja vaših mana i nedostataka. Ako se nađete u konkurenciji s njima, smišljat će zamršene spletke kako bi vas eliminirali iz jednadžbe, često koristeći lažne tvrdnje i podmetnute dokaze kao svoju taktiku. Vrlo je preporučljivo gajiti ljutnju prema njima.

Nemoguće je predvidjeti njegovu reakciju – može odgovoriti eksplozivnim bijesom, hladnom odvojenošću ili hinjenom ravnodušnošću. Ono što se može razaznati je njegovo uporno planiranje da iznudi odmazdu i njegova spremnost da beskonačno čeka dok to ne postigne.

Jarac

Jarac je poznat po intenzivnom pamćenju, a uz Škorpiona i Bika, ozloglašeni su i po kivnosti. Ako ste se u djetinjstvu posvađali s Jarcem, nemojte se iznenaditi ako se kasnije u životu budu htjeli osvetiti. Mogu biti posebno osvetoljubivi prema onima koje doživljavaju kao prijetnje, ali također imaju visoku toleranciju na uvrede, ismijavanje i ponižavanje. Ako posumnjaju da im se natječete u poslu, poduzet će mjere opreza poput postavljanja zamki.

Ovan

Ove osobe su tipično konfrontirajuće i izravne u svom pristupu, često izražavajući svoje misli bez brige za emocije drugih. Ako se osjećaju omalovaženo, naiđu na konkurenciju za zajednički cilj ili promatraju nekoga tko doživljava veći uspjeh ili bogatstvo od njih samih, mogu postati sve neprijateljskiji. Mogu čak i izdvojiti osobu isključivo kako bi ih isprovocirali.

Lav

Ako vrijeđate ili ne poštujete one koji su u njihovom društvu, ili se činite važnijim od njih, nedvojbeno ćete se suočiti s njihovim gnjevom. Njihove metode odmazde uključuju eksplozivan bijes u trenutku, kao i proračunato spletkarenje i ogovaranje tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Iako se od Ovna razlikuju po sposobnosti da glume normalnost pred svojom metom, sposobni su pripremiti napad iza scene.