Srpsku javnost oduševio je Veljko Kotlaja, kvizaš koji je publici donio radost i uzbuđenje. O njewgovoj nesebišnoj gesti bruji cijela Srbija.  Najnovija epizoda “Potjere” pokazala se vrlo zadivljujućom, jer su natjecatelji uvjerljivo pobijedili sjajnu tragačicu Milicu i tako zaradili značajan iznos od 1.740.000 dinara. Štoviše, ovaj trijumfalni pothvat srušio je dosadašnji rekord u najvećim pojedinačnim dobicima u ovom kvizu. Veljko student iz Priboja, u zajedničku blagajnu iznosio je impozantnih 1.500.000 dinara, što je premašilo sve dosadašnje donacije.

 

Veljko je još jednom uspio očarati publiku nakon što su natjecatelji izašli kao pobjednici u posljednjem krugu igre, osiguravši si vrijednu nagradu od 1.740.000 dinara. Izjavio je da svoj dio novčane nagrade namjerava dati u dobrotvorne svrhe, konkretno za njegu Todora Stojanovića iz Niša, koji se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj. Kako stoji na službenim stranicama udruge “Budi human”, Todor (2021.) je dijete koje je rođeno iz dobro vođene i pomno praćene trudnoće. Međutim, njegovo se zdravlje pogoršalo u prvim danima života u rodilištu jer je u prvih 48 sati doživio neonatalne konvulzije, a nedugo nakon toga dijagnosticirana je obostrana upala pluća. Tijekom života prošao je brojne hospitalizacije, provodeći svega dva mjeseca u udobnosti vlastitog doma. Primarni uzrok njegovog boravka u bolnici bile su ponavljajuće infekcije, posebice upala pluća, koje su pogoršale njegovo ionako krhko zdravlje i predstavljale ozbiljnu prijetnju njegovom životu. Todoru je dijagnosticirana Epilepsia non specificata, Encephalopathy non specificata, Insufficientia respiratorya chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis, stoji na web stranici.

Njegovo neurološko stanje ostaje u izmijenjenom obliku svijesti, nalik snu. Vrijeme u ovoj državi ima veliki značaj, a svaki prekid dijagnostike koja je u tijeku i prerani povratak u Srbiju samo bi pogoršali njegovo zdravstveno stanje. Sve do ovog trenutka obitelj je snosila financijski teret njegova liječenja, iscrpljujući sve raspoložive resurse. Kao rezultat toga, oni se obraćaju pojedincima sa suosjećanjem i ljubaznošću, apelirajući na pomoć kako bi osigurali da Todor može ustrajati u liječenju i učiniti daljnje korake prema oporavku.

Potez natjecatelja u potjeri dobio je visoke pohvale brojnih korisnika društvenih mreža. Veljko Kotlaja, zajedno sa dvojicom suučesnika kviza “Potera”, uspešno je izborio nagradu od 1.740.000 dinara. U činu nevjerojatne velikodušnosti, Veljko je odlučio da svoj dio pokloni Todoru Stojanoviću, djetetu iz Niša koji se trenutno nalazi na liječenju u Turskoj. Veljko, kao sin pun ljubavi, izrazio je od srca želje da Todor poživi blagosloven život čitavo stoljeće. Dobrodušni postupci pojedinaca poput Veljka podsjećaju nas na dobrotu koja postoji na ovom svijetu i zaista smo im zahvalni na njihovom prisustvu.