BUDITE VEOMA OPREZNI- Ovo je navika koju mnogi imaju i MNOGO JE OPASNA

0

Da li bi verovali da jedna osoba prosečno sednično provede oko 3 sata u toaletu? To je daleko od preporučenih 10 do 15 minuta dnevno. Ovo istraživanje je sprovedeno u Velikoj Britaniji. Pročitajte tekst i uverite se zašto je to tako!

Mnogi ljudi kada bi priznali da zapravo koriste mobilne telefone u toaletu, ovo istraživanje ne bi bilo iznenađenje. Postoje i razlozi zbog čega nikako ne bismo smeli provesti više od 15 minuta u toaletu sa mobitelom. Razlog je taj što oni veoma uspešno mogu da prenose bakterije. Pod time se podrazumeva da pokupljene bakterije može da prenese na intimna područja tela. Na primer, mobitel te bakterije može pokupiti sa površina kada ga ostavimo da operemo ruke.

Lekari preporučuju da ako provodimo više od 15 minuta u toaletu, počinje da se stvara pritisak na rektum, a posledice toga mogu da budu veoma ozbiljne, na primer pojavljivanje hemoroida, a to je definitivno nešto što nam nije potrebno u životu. Još jedna studija iz 2016. godine je pokazala da su mnogi učesnici koristili telefone kako bi potisnuli svoja negativna osećanja i emocije. Studenti na primer koriste mobitele u toaletu da bi suzbili dosadu.

U proseku dnevno provedemo oko 90 minuta na našim telefonima, što je 3,9 godina našeg života. Zaključak bi bio da nam telefoni oduzimaju pozoronrost od poslova, obaveza i onoga što zaista volimo. Oni koji su zaposleni gube oko 5 sati sedmično na mobitele ili stvari koje nisu vezane za posao. Svi znaju da prekomerno korištenje telefona utiče na naše psihološko zdravlje. Pod time se najviše podrazumeva korištenje društvenih mreža, kojih ima zaista previše.