BUDITE VEOMA OPREZNI- I OVO SE DEŠAVA- Dobio vakcinu, a nakon nje i koronu- EVO OBJAŠNJENJA STRUČNJAKA- SVAŠTA (FOTO)

0
404

Zoran Bogićević (53) iz Požege primio je vakcinu protiv korone, a odmah potom ispostavilo se da je zaražen. On je vakcinu dobio 21. januara i prošao je tada i ljekarski pregled i osjećao se dobro, a novinarima je rekao i ovo: ”Tri sata posle vakcinacije kreće bol u mišićima, malaksalost i temperatura 38 stepeni Celzijusa. Pijem paracetamol na šest sati, ali u toku noći temperatura ide na 39. Zato sutradan odlazim do gradske galerije, gdje sam vakcinisan. Doktorka mi duplira dozu paracetamola i kaže da je to vjerojatno reakcija na vakcinu”

Međutim temperatura ne spada, odlazi opet ljekaru koji ga šalje u kovid bolnicu: ” Krvna slika, snimak pluća, EKG – sve u redu. Ali test pozitivan! I pravac kod infektologa u Užice. Tamo već ni temperaturu nisam imao, al’ pošto sam neobičan slučaj, smještaju me u kovid bolnicu u Požegi. Za pet dana ležanja u bolnici nemam temperaturu, saturacija 93, za mene odlična, jer inače imam anginu pektoris, i puštaju me u kućnu izolaciju. Ali sad je pitanje – revakcinacija da ili ne. Ni oni ne znaju šta da mi rade, pa su mi rekli da sačekamo, vidjeti će ”

Na sve ovo doktorica Jovanović sa medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da to nije ništa neobično i da ovi pacijenti dobivaju svoju dozu mjesec dana nakon ozdravljenja: ”Takva osoba nije ugrožena vakcinacijom. Vjerojatno je da će i prirodnim putem stvoriti antitijela. Zasad znamo da nas antitijela štite samo nekoliko mjeseci poslije preležane infekcije, posebno ako je klinička slika bila asimptomatska ili blaga. Zbog toga je važna primjena i druge doze vakcine koja će samo povećati nivo neutrališućih antitijela”