BRIŠE CELULIT KAO GUMICOM: Pripremite napitak koji pomaže da se brzo pripremite za leto

0

Mnogi ljudi se danas bore sa problemima celulita, a on je naročito zastupljen kod ženske populacije. Večito se vodi borba sa njim, naročito kada na red dođe lepše i ljetno vreme, pa se nosi laganija odeća, ili kada se spremamo za more. Mi vam zato donosimo savet kako da se rešite celulita i budete spremni za plažu u onom duhu kako ga i zamišljate od zimskih dana. Saznajte u nastavku teksta!

Pre svega, celulit je određena promena masnog tkiva i stanica koje su prouzročene limfnim promenama. Ova pojava u telu očituje se kao tzv. narančina kora. Ona nastaje iz razloga nedovoljne sposobnosti organizma da se reši suvišnog otpadnog materijala, toksina i kiselina. Iz ovog razloga se štetne tvari gomilaju u masnim stanicama koje se nalaze pod kožom, a rezultat toga je povećavanje njihovog obima. Stanice, zatim, stvaraju pritisak na kožu i uzrokuju površinsku deformaciju kože što podsjeća na izgled narančine kore. Ovaj proces naziva se lipohipertrofija, a označava prekomjerno povećanje masnog tkiva.

Dakle, svesni smo da dolaze topliji, prolećni dani, a početak proleća je vreme kada mnogi počinju da razmišljaju o tome kako da skinu višak kilograma i zategnu se do leta. Zdrava ishrana i fizička aktivnost su svakako najbolji i najzdraviji način za to, ali jedan jeftin čaj mogao bi da ubrza sve to. Ne samo što će ubrzati sagorevanje kalorija, ovaj čaj takođe pomaže da celulit bude manje vidljiv, a uz to je i sjajan za imunitet.

Ukoliko želite ovo da probate potrebno vam je: dva decilitra vode, kašika jabukovog sirćeta, dve kašike limunovog soka, kašika mlevenog đumbira ili komadić svežeg đumbira, pola kašike meda. Kada je u pitanju priprema, ona ide na sledeći način: stavite vodu da provri, dodajte đumbir, ostavite desetak minuta da stoji i procedite. Nakon toga dodajte ostale navedene sastojke i popijte.