Bogata mama saznala da joj sin ismejava siromašnu decu, svi joj čestitaju na kazni!

0

Iako svi volimo da vjerujemo da svi ljudi trebaju biti jednaki, moderni sistem u kojem živimo u većini svjetskih država je takav da se dijelimo na klase po bogatstvu. Ovaj kapitalistički sistem se odavno pokušava uništiti, ali je to nemoguće jer se on hrani ljudskom pohlepom koje očito ima gdje god odete.

Međutim, postoje bogataši koji su svjesni nekih stvari i nejednakosti u društvu, a dobar primjer je jedna imućna majka koja je svog sina naučila lekciju kad je čula da on po školi ismijava siromašnu djecu. Na društvenoj mreži Reddit je pitala ostale korisnike šta misle o načinu na koji je kaznila sina.

Odlučila je prvo da ga natjera da se izvini i objasnila mu je da ne smije ismijavati one koji nisu u istim prilikama kao on jer je on samo imao sreću da se rodi u dobrostojećoj porodici, ali nema svoju zaradu, ušteđevinu i nekretnine kao odrasle osobe. Njegov otac je bogataš i plaća dobru alimentaciju ali se ne miješa u sinov odgoj. Majka je tog svog bahatog sina naučila poniznosti tako što mu je prestala kupovati markiranu odjeću, iznajmljivala mu sportsku opremu za tjelesni odgoj, te je odlučila da ga u školu vozi starim džipom a ne nekim od bijesnih auta koje ima.

To mu je teško palo jer smatra da će mu se svi smijati a i njegov površni otac je također rekao da mu ona tako narušava ugled. S druge strane, korisnici Reddita su je pohvalili što je imućna a opet prizemljena i što je sina odlučila naučiti poniznosti.