BILA JE U JEKU SLAVE, A ONDA ODJEDNOM NESTALA: Atraktivna pevačica danas neprepoznatljiva, evo čime se bavi, nećete verovatii!

0

U svijetu zabave i umjetnosti, uvijek su Amerikanci i druge anglofone države postavljali trendove dok su ostale države pokušavale da prilagode svoju muziku tim trendovima. Naravno, uvijek ima izuzetaka ali inače najveći uticaj ima upravo Amerika, pa se trend house muzike, boybendova, pop pjevačica i ženskih grupa na fazon Britney Spears ili Destiny’s Child očitovao i kod nas.

To je naročito postalo tako nakon raspada Jugoslavije i užasnog rata na Balkanu. Mnogo novih imena je došlo na scenu uprkos manje nego idealnim uvjetima za bavljenje muzikom i mnogi od njih su ličili na house grupe izvana. Jedna od naših takvih grupa je bila grupa Duck.

Ova grupa je kombinovala house muziku sa repanjem i ženskim vokalima i pjevačica u toj grupi je bila Danica Bukilić poznatija kao Coka koja je mamila uzdahe mnogih muškaraca. Pjevačica hitova “Nemoj Saša” i “Pedro” je uživala u slavi ali je bila i na meti mnogih kritičara radi svojih vokala. Naime, u to vrijeme je plejbek bio veliki trend, pa su mnoge pjevačice i pjevače nakon svjetski poznatog debakla s grupom Milli Vanilli pomno pratili da utvrde da li zaista oni pjevaju ili neko drugi, pa su tako Cokine vokale pripisali pjevačici Mariji Mihajlović koja je kasnije stekla slavu na “Tvoje lice zvuči poznato”.

Duck je grupa koja nije više aktivna, a Coka se danas bavi skroz drugim poslom. Naime, nekadašnja hit pjevačica je danas službenica u pošti u Beogradu i još uvijek lijepo izgleda, a njenih hitova se sjećaju neke malo starije generacije dok se danas slabo sluša među mlađima.