BILA JE NAJLEPŠA ŽENA JUGOSLAVIJE, ODBILA JE HOLIVUD, VOLELA 2 SRBINA: A onda oduzela sebi život smrtonosnom dozom!

0

Nikica Marinović je bila ljepotica koju i danas mnogi pripadnici starije generacije pamte a koja je 1966. godine proglašena za Mis Jugoslavije a na takmičenju za Mis svijeta koj je održano te godine u Londonu proglašena je i jednom od najljepših žena na svijetu.

Nikica je bila najpoznatija manekenka u Jugoslaviji u to vrijeme a ostaće upamćena i kao prva Jugoslovenka koja je učestvovala na izboru za Mis svijeta i koja je tamo odnijela i dvije lente. Naime tada je proglašena najljepšom evropljankom a a bila je i prva pratilja Mis svijeta a ono što je posebno interesantno je da je Nikica na ovaj izbor otišla pukom slučajnoću.

Urednica magazina koji je preuzeo organizaciju izbora za mis nije bila zadovoljna izborom djevojaka koje su se prijavile i tada je srela Nikicu koja je bila još uvijek maloljetna i pozvala je da se prijavi. Nikicini roditelji su jedva dali svoj pristanak da ona otputuje u London a njoj samoj je veliki problem predstavljalo da se skine u kupaći kostim.

Tamo je dobila titulu prve pratilje a po mnogima nije proglašena najljepšom zato što je dolazila iz komunističke zemlje. Nakon ovog uspjeha ponude iz Holivuda su pljuštale ali ih je ona sve odbila. Ona je prihvatila ponudu modnog maga Aleksandra Joksimovića i preselila se u Beograd a tu je upoznala Vuka Vuča za kojeg će se i udati. On je bio poznati književnik i reditelj a od Nikice je bio stariji 10 godina.  U braku su bili vrlo kratko, tri godine a ona je rodila sina Đorđa koji je danas uspješan arhitekta u Americi. Ostatak pročitajte ovdje.