Trenutno Vijesti

Bila je jedna od najljepših JUGOSLOVENSKIH pjevačica i Šabanova velika ljubav: Nestala bez traga, sigurni smo da nećete pogoditi o kome je riječ (FOTO)

U zadnje vrijeme često pronalazimo nove fotografije koje naše poznate ličnosti podijele s nama na društvenim mrežama. Skoro svaki put ne možemo da ih prepoznamo, pa ni da povjerujemo naprosto da su to oni kada su bili djeca ili kada su bili u mlađim danima.

Što se tiče poznatih ličnosti nekih ranijih perioda, najkvalitetniji su bili, možemo slobodno to reći, za vrijeme Jugoslavije. Tada su bili dosta kvalitetni pjevači i pjevačice kao i njihove pjesme. Neke od tada najpoznatijih ličnosti, odnosno muzičara, koji su jednostavno harali našom scenom su svakako Lepa Brena, Neda Ukraden, Sinan Sakić, Šaban Šaulić, Nada Topčagić i mnogobrojna ekipa. Pjevačica čiju Vam sliku danas donosimo ima dosta hitova iza sebe.

Njene hitove pjevaju čak i mlađe generacije koje nisu ni rođene za vrijeme Jugoslavije. Ljudi koji su iz tog perioda bi se, vjerujemo, sjetili njenih nekih pjesama, iako je dugo vremena već nema u javnosti. Baš zato što se ne pojavljuje već neko vrijeme nigdje javno, mnogi su i zaboravili na nju.
Narodna muzika je sedamdesetih i osamdesetih bila na vrhuncu. Tada su tekstovi pjesama bili ispunjeni pravom emocijom i muzika je sama po sebi bila kvalitetnija.

Muzika koju danas slušaju mladi, ali i stariji, je dosta komercijalnija u odnosu na prije. Dosta pjevača i pjevačica se pojavljuje na estradi zbog novca koji se dobije od tog posla, a ne zbog ljubavi prema muzici. Međutim, pjevačica o kojoj danas pričamo je bila veoma atraktivna mlada dama kada se tek pojavila na našoj sceni i kada je bila najpoznatija na našim prostorima. A pjevačica o kojoj se radi je Milena Plavšić. Milena je u jednom od svojih intervjua spomenula kako su najpoznatiji pjevač narodne muzike, Šaban Šaulić, i ona bili u vezi, naravno prije nego što se Šaban oženio.

Oglasi – Advertisement