BEZ DOZVOLE VOZIO 50 GODINA! Zaustavili su ga zbog RUTINSKE KONTROLE, a onda je usledio ŠOK

0

Vozačka dozvola je javni dokument ili isprava koju je izdalo nadležno državno telo. Takvim dokumentom se dokazuje pravo na upravljanje određenim kategorijama i vrstama vozilima. Danas vam donosimo zanimljivu priču o jednoj vrsti kršenja zakona, a to je vožnja motornim vozilom bez vozačke dozvole. Pročitajte u nastavku teksta o čemu je reč!

Donosimo vam priču iz Velike Britanije gde je stariji vozač nameravao da se uključi na auto-put u trenutku kada ga je policija zaustavila. On je naime u kamionu prevozio palete. U januaru ove godine, na autoputu je zaustavljen čovek koji je imao 83 godine i gotovo je 70 godina vozio bez vozačke dozvole.

To se desilo u engleskom gradu Straforširu. Inače je vozio manji kamion i kako saznajemo došlo je do manje rutinske provere na autoputevima. Inače, ovakve stvari se dese onda kada se čovek najmanje nada. Bizarna je priča i pomisao na to da je moguće da zaustavljeni čovek nikada nije ni imao položen vozački ispit niti bilo kakav sličan dokument.

Kako prenose mediji, policajci su od njega zatražili identifikacione dokumente i dokaz o osiguranju, ali im je rečeno da takvih dokumenata nema. Zaprvo, nikada nisu ni postojali. Ovaj čovek je čak pola veka vozio javnim saobraćajnicama, bez namere da dobije dozvolu. Čak nikada nije platio ni osiguranje. Nakon što ga je policija pitala šta se dogodilo i zbog čega nema ni osiguranje, a ni vozačku dozvolu, muškarac je samo slegnuo ramenima.

Stariji vozač je nameravao da se uključi na auto-put u trenutku kada ga je policija zaustavila. U kamionu je prevozio palete. Vozio britanskim putevima još od tinejdžerskog uzrasta. Policija je protiv njega podnela prijavu da nema vozačku dozvolu, a oduzeto mu je i vozilo. Njegov slučaj biće prosleđen tužilaštvu radi daljeg postupanja.