Beograđanin poludio- OŽENIO SAM SE DJEVOJKOM IZ KRUŠEVCA, ALI BIZARAN OBIČAJ NJENE PORODICE ME JE NATJERAO DA SE RAZVEDEM- Pojeo me živi blam (FOTO)

0

Srpska tradicija je dosta opširan pojam te obiluje mnogim običajima. Mnogi građani i u današnje moderno vreme žive po nekim tradicionalnim načelima. Većinom se to prati kada su u pitanju veselja, slave a najčešće svadbe. Isto tako, postoji i onih običaja za koje se malo zna. 

U današnje moderno vreme većina tradicionalnih običaja su mnogima smešna stvar. No ipak, u Srbiji postoje i porodice koje su ostale verne tradiciji te je rado praktikuju. Naime, jedan muškarac iz Beograda je ostao u čudu nakon što se oženio sa svojom devojkom iz Kruševca, naročito onda kada je shvatio šta ga čeka nakon samog venčanja. Njegova priča glasi ovako:

On je inače svoju devojku upoznao na fakultetu za vreme studiranja, jer je ona tada živela u Beogradu. Kako to biva kod mladih osoba, imali su zajedničko društvo te su se za sveme studiranja družili i postali prijatelji. Pred sami kraj studiranja su napokon počeli svoju vezu, te su ubrzo zaključili da su jedno za drugo. Nedugo nakon toga su počeli da žive zajedno te je sve funkcionisalo kako treba.

Kada je on prvi puta spomenuo venčanje, ona je rekla da se slaže sa predlogom da bude u Beogradu, jer su tu imali mnogo zajedničkih prijatelja. On je po toj logici smatrao da je lakše za njenu porodicu iz Kruševca u Beograd, nego da i njegova porodica i svi prijatelji idu tamo.

Na veliko iznenađenje, njena porodica je smatrala da se muškarac treba prilagoditi mladoj, te da venčanje treba da se desi u Kruševcu. Budući mladoženja je na to rekao da njena majka očekuje da se venčamo u Kruševcu, te da Beograd ne dolazi u obzir. On je na prvi pomen toga mislio da se ipak neće tako desiti, međutim stvari se nisu menjale. Na kraju je on popustio jer je hteo da njegova devojka bude sretna, a svakako bi tu sreću mogla pokvariti činjenica da njeni roditelji nisu tu.