Beba stara 31 sat umrla majci u krilu: Imala je ljubičasti OSIP – evo ko je KRIV za tragediju! (FOTO)

0

Sama pomisao na smrt nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a naročito onda kada je nažalost preminula mlada osoba. Verovatno još gore od toga je kada čujemo da neka tek rođena beba nije preživela porod ili umre usled nekih komplikacija. Mi vam danas donosimo jednu veoma tužnu priču. Pročitajte o čemu je reč u nastavku teksta!

Naime, jedna beba iz Velike Britanije po imenu Pipa Grifits je nažalost preminula od infekcije koju je izazvala streptokoka B. To se desilo dan nakon njenog rođenja. Njena majka se porodila kod kuće. Babice koje su dolazile da je obiđu su je rekla kako je zabrinjava to što beba neće da jede, te iskašljava nešto nalik smeđoj sluzi. Ipak, te babice nisu ovu situaciju shvatile ozbiljno i nisu mislile da bebi treba medicinska njega.

Nedugo nakon toga je bebica dobila ljubičasti osip, te je nažalost umrla. Od ovog slučaja je prošlo šest godine, a tek je prošlu sredu objavljen konačan izveštao o uzrocima smrti ove bebice. U tom izveštaju se pominje kako je više od 200 beba i majki u Velikoj Britaniji zbog grešaka i nemara medicinskog osoblja.

Majka je došla na čitanje izveštaja i medijima je rekla da je pre toga posetila Pipin grob, te kako joj je neverovatno teško što vidi toliko unesrećenih porodica. Ovaj izveštaj je predstavljen javnosti u hotelu u Šropšajeru, a u njemu se navodi da je pored ovih smrti koje su dokumentovane još 94 beba pretrpjelo povrede mozga koje su ih napravile invalidima. Policija je ovim povodom pokrenula i istragu i istražuje se oko 600 slučajeva nemara.