BAMBUS DONOSI NAPREDAK I BOGATSTVO: Ali samo ako ga stavite na ovo mjesto, PARE ĆE SE LIJEPITI ZA VAS

0

Bambus je inače veoma bitan u istočnjačkoj tradiciji pa kada je riječ o uređenju doma, bambus sve više postaje dio interijera radi svoje dekorativnosti, a njegova svjetlo zelena boja unosi posebnu svježinu u prostoriju.

Osim toga se bambus smatra kao biljka koja donosi sreću i obilje, pa bi trebali da znate kako da iskoristite sve pozitivne efekte prema narodnim vjerovanjima koje donosi ova biljka.

U feng šui pravilima se daje posebna pažnja ovoj biljci i isto tako prema tim pravilima bi u situaciji da želite privući napredak trebali da stavite neparan broj stabljika i da je najbolje tri ili devet u ugao od neke prostorije.

Kako ovo vjerovanje govori, postoji i ugao koji treate izabrati kako bi to djelovale, a kojeg možete da pronađete na sljedeći način.

Vi treba da stanete na prednji ulaz vaše kuće ili sobe, pa kada pogledate ispred sebe, krajnji najdalji lijevi ugao vašeg doma ili prostorije predstavlja tu tačku. Ako vi odlučite da bambus stavite u vašu spavaću sobu, onda je bolje da bude u desnom uglu, kako ova pravila nalažu.

Ulaz u vaš dom inače predstavlja način na kojeg će energije ući u vaš dom, pa ovu sretnu biljku možete da postavite u blizini ulaznih vrata, sa čime možete da simbolično unesete neku od pozitivnih stvari u vašu svakodnevnicu.

Vazu sa bambusom možete da držite na stolu, a to inače prema feng šuiju predstavlja karijeru, te životni put i posao, dok vam u slučaju da stavite na sto simboliše napredak na poslovnom polju.