BACITE BRIJAČE, više vam nisu potrebni, evo kako dlačice ispod pazuha zauvek nestaju: Recept koji će svaka žena probati!

0

Iako je nauka danas poprilično napredovala u mnogo aspekata, neki ljudi se odlučuju na korištenje nekih starijih metoda. Ni medicina ni kozmetika, koliko god napredne bile, ne uspijevaju ljude spriječiti da rješenja za svoje probleme traže drugdje, naročito u alternativnoj medicini.

Jako često ćete naći narodna rješenja za svakave zdravstvene i kozmetičke probleme. Neki će ove narodne lijekove i solucije uzdići do nebesa, dok drugi smatraju da je njihova učinkovitost upitna pa možda čak i nepostojana. Ipak, ako želite da probate jedno rješenje za dlačice ispod pazuha koje žene u raznim dijelovima Azije praktikuju dugi niz godina, čitajte ovaj članak do kraja.

Dlačice ispod pazuha nisu nikom mile ni privlačne, naročito kod žena. Izgledaju neprijatno i mogu da dovode do smrada koji je poprilično odbojan. Problem je u tom što će ove dlačice uvijek izrasti, te se djevojke i muškarci koji žele uredno izgledati kada nose odjeću kratkih rukava ili bez rukava moraju često brijati ispod pazuha.

Kako jedan stari recept za rješenje dlaka ispod pazuha nalaže, najbolje je sačiniti smjesu koju možemo lako kod kuće napraviti a to je miks dvije kašičice soka limuna i jedne kašičice šećera. Iako zvuči kao da pijete limunadu kroz pazuhe, oni koji se kunu u ovu metodu kaže da je potrebno nekoliko nanošenja na pazuhe kako biste oslabili korijen dlake i doveli do manje učestalog pojavljivanja istih. Oni koji ovo praktikuju preporučuju da to nanesete pred spavanje da limun ima što više vremena da djeluje, te da se tek sutradan možete okupati ili staviti . Šta vi mislite o ovome?