Trenutno Vijesti

BACILA mikrofon i posvetila se Islamu: NIKAD je nećete prepoznati, SVI znate njene pjesme: Nosi hidžab i KAJE SE zbog onog što je prije bila(FOTO)

Danas nije nimalo čudno kada ljudi i u starijim godinama počnu da vjeruju u Boga ili promjene religiju u koju vjeruju jer nakon nekih iskustava koje su imali u svom životu nađu sebe i svoj unutrašnji mir u svetim knjigama i molitvama.

Posebno se piše o onima koji odluče da promjene svoju vjeru i pređu na Islam a to je velika vijest u katoličkim zemljama u kojima to mediji predstavljaju kao jedan vid izdaje. Samo neki od poznatih koji su se odlučili da pređu na Islam su Majk Tajson, Muhamed Ali a sada je to učinila i jedna od poznatih svjetskih pjevačica koja je imala jako burnu prošlost. Radi se o Šinead O Konor koja je iz Irske i za koju se špekulisalo da je simpatizer i da je čak jedno vrijeme bila i pripadnik terorističke organizacije IRA koja se bori za nezavisnost Irske od Velike Britanije.

Kada je u pitanju prostor Balkana to i nije tako čest slučaj ali se ipak dešava. Tako je stigla vijest da je jedna od poznatijih pjevačica iz Bosne i Hercegovine, Hajrija Gegaj prešla na islam, odnosno postala zagriženi vjernik. Ona je po nacionalnosti muslimanka ali nikada nije bila vjernik koji bi obavljao molitve i odlazio u džamiju, a sada je potpuno obrnut slučaj.

Naime Hajrija se pokrila i nosi hidžab i klanja sve namaze a svoju muzičku karijeru je završila. Za medije je sve o ovome ispričao njen brat koji je također pjevač a radi se o Izi Gegaju. Inače Izo je vjernik i već je tri puta išao na Hadž a i Hajrija ima tu namjeru čim se stanje sa pademijom normalizuje.

Oglasi – Advertisement