Prema riječima dr. Solakovića, preporučljivo je ne preskakati doručak, već započeti dan zaokruženim obrokom kako bi se poboljšalo zdravlje. Ovaj savjet jednako vrijedi i za muškarce i za žene. Doktor Emir Solaković je na ovom području poznat po svojoj iskrenosti i otvorenoj naravi. Dajući smjernice s entuzijazmom i izravnošću, poznato je da nudi zdravstvene savjete. Tijekom pojavljivanja u televizijskom programu prije nekoliko godina, upitali su ga za jasan savjet o tome što žena treba jesti kako bi održala dobro zdravlje i vitku tjelesnu građu. Odgovorio je da bi savršen doručak za žene bio započeti šalicom bilo koje vrste čaja odmah nakon buđenja, jer će to pomoći da se apsorbiraju toksini koji su se nakupili tijekom noći. Potom je kao idealan doručak predložio kajganu, preporučivši 3 bjelanjka i 1 cijelo jaje, što iznosi 10 grama proteina.

Za mušku populaciju preporučeni doručak je kombinacija pet bjelanjaka i jednog cijelog jajeta, umućenih i skuhanih u kajganu. Važno je napomenuti da je konzumacija masti ključna za zdravlje organizma. Za one koji traže zdrave masnoće, dodavanje male količine maslinovog ulja u kajganu odlična je opcija. Ovi esencijalni proteini odgovorni su za formiranje naše kože, obrva, kose i noktiju. Osim toga, ključno je uključiti kruh u svakodnevnu prehranu. Da biste nahranili svoj mozak, potreban mu je izvor šećera, ali koja je vrsta najbolja? Moj prijedlog je da pripremite zdjelu zobi i umiješate nekoliko kockica bogate tamne čokolade, a zatim malo suhih šljiva. Po završetku ovog doručka, odgovorna osoba će izraziti svoju zahvalnost rečenicom: “Hvala što ste mi dali ovu hranu.

Zbog svog jedinstvenog sastava zob zauzima posebno mjesto u srcu organizma. Za razliku od bilo koje druge namirnice, zob sadrži iste vitalne komponente koje se nalaze u majčinom mlijeku. Zbog toga je organizam posebno sklon ovoj žitarici. Izbjegavajte konzumiranje žitarica jer to nije hranjiva opcija. To je u biti čisti šećer. Umjesto toga, razmislite o kuhanju čiste zobi ili zobi na način sličan pšenici. Nakon što ste prošli ovaj proces, konzumiranje crne kave bez šećera i pražnjenje crijeva više neće biti neugodno iskustvo. Tek nakon toga bit ćete spremni za svoj radni dan. S lakoćom ćete moći raditi šest uzastopnih sati jer će vaše tijelo optimalno funkcionirati.

Konzumacija muffina u biti je jednaka konzumaciji šećera. Tijelo ne razlikuje to dvoje, oboje obrađuje na isti način. Nutritivna vrijednost bijelog kruha je minimalna, jer je visoko rafiniran i pridonosi velikoj količini otpada. Odabir kruha koji sadrži sjemenke je zdravija opcija, ali pravi crni kruh koji nije umjetno obojen ili aromatiziran najbolji je izbor. Preporuča se ograničiti konzumaciju na najviše dvije kriške.