AKO VAM SE POJAVILO MASNO TKIVO KOD OKA: Nemojte ga cijediti, evo šta MORATE URADITI DA BI NESTALO! Share

0

Oko očiju mogu se pojaviti male izrasline nalik žućkastim prištićima kao posljedica naslaga kolesterola. Te nakupine masnoće mogu biti meke ili tvrde i mogu ostati na istom mjestu neograničeno dugo. Kirurško uklanjanje nije preporučljivo zbog osjetljive prirode područja jer može rezultirati ružnim ožiljcima koji su jednako neprivlačni. Lasersko uklanjanje je jedna od manje rizičnih metoda, ali ipak može dovesti do ožiljaka.

U slučaju da se kod pojedinca nakuplja kolesterol kao rezultat temeljnog zdravstvenog problema, savjetuje se da se pozabavite glavnim uzrokom nakupljanja. Na primjer, ako se pojedinac suočava s visokim kolesterolom, dijabetesom ili sličnim stanjima, preporuča se napraviti izmjene u njihovoj prehrani. Nadalje, postoji nekoliko prirodnih metoda uklanjanja naslaga kolesterola, uključujući:

Kako biste koristili češnjak kao lijek, zgnječite ga u pastu i nanesite na zahvaćeno područje. Preporuča se pokriti područje gazom ili zaštititi oči kako biste spriječili peckanje i suzenje. Nakon 10-15 minuta isperite pastu mlakom vodom i ponavljajte ovaj postupak svakodnevno nekoliko dana.

Da biste koristili jabučni ocat na određenom području, umočite vatu u ocat i nanesite je na zahvaćeno mjesto. Držite ga na mjestu otprilike pola sata prije nego što isperete područje mlakom vodom. Preporuča se da ovaj postupak ponovite više puta tijekom dana. Za osobe s osjetljivom kožom savjetuje se razrijediti ocat s vodom.

Za što učinkovitiji učinak preporučuje se nanošenje ricinusovog ulja štapićem za uši izravno na područje naslaga kolesterola na koži. Umasirajte ulje u kožu prije nanošenja drugog sloja ulja bez umasiranja. Ostavite ulje da odstoji preko noći i ujutro operite područje. Za optimalne rezultate ovaj postupak treba ponavljati svakodnevno.

Kako biste ublažili stanje određenog područja, uzmite mali dio kore banane i stavite njezinu unutarnju površinu na zahvaćeno područje. Pričvrstite piling na mjesto i držite ga cijelu noć. Ujutro isperite regiju mlakom vodom. Ponavljajte ovaj postupak svakodnevno. Kako biste spriječili nakupljanje kolesterola, preporučljivo je održavati hranjivu i zdravu prehranu i unositi dovoljne količine vitamina C i omega 3 masnih kiselina. Osim toga, enzimi prisutni u voću i povrću pružit će blagotvorne učinke prema uzroku.