Da li ste zaista dobri u rješavanju raznih mozgalica, pitalica i zagonetki? Svi znamo da su zagonetke, pitalice i mozgalice raznih vrsta jako korisne za razvijanje naših moždanih vijuga i za razvoj našeg mišljenja ali i pažnje, pa zato nije na odmet da pokušate riješiti i zagonetku koju smo danas pripremili za Vas. Vjerujemo da često možda i nemate vremena za ovakve stvari zbog raznih obaveza, ali kada Vam je dosadno i kada imate vremena na pretek, mozgalice i zagonetke su prava zabava.

Mozak sadrži mnogo informacija i nekada ste u situacijama u kojim ne možete da se sjetite nekih potrebnih informacija ili stvari koje su Vam potrebne za funkcionisanje u svakodnevnom životu. Upravo zato što Vam mozak sadrži razne informacije, često Vam je i koncentracija znatno pala i onda morate pokušati da je podignete kako biste nastavili raditi sve ostale stvari u svojim životima.

Mozak je organ koji je uvijek uključen i koji uvijek radi, pa čak i kada spavamo. Zato ostatak večeri pokušajte malo da razmišljate i riješite pitalicu koju smo spremili za Vas.
Na slici možete da vidite razne automobile. Vaš zadatak je da pronađet vozilo koje je strano među svim ovim vozilima. Pored toga, potrebno je da ispitate sebe da li znate koje je to vozilo.

Mi ćemo Vam svakako odgovor staviti, ali uzmite vremena za razmišljanje i pokušajte sami odgonetnuti.
Strano vozilo o kojem je riječ jeste autobus, a ako ga niste našli, nalazi se u čevrtom redu odozgo, a na petom je mjestu kada gledate s desne strane na lijevu stranu.