Ako ne znate zašto vam smrdi iz usta, provjerite da li je ovo razlog i uklonite ga!

0

Da li imate problem sa loših zadahom, ne znate kako da ga se riješite, bez obzira koliko koristili osvježivače za takve stvari?

Za neke ljude nema načina na koji bi se mogli lako riješiti neugodnih mirisa.

A koji je zapravo to razlog?

Koliko puta je to kamenje na krajnicima ili mandulama… Malene tačkice koje na krajnicima možete vidjeti, one stvarno mogu groznim učiniti vaš zadah. Kamenje koje pušta plin koji ima gadan i sumporan neugodni miris.

Nakupina sluzi, bakterija i kalcificirane hrane je to hamenje na krajnicima, skuplja se u stražnjem dijelu grla.

Osim što možete imati neugodan zadah, dobit ćete i problem sa bolnim gutanjem hrane, navodi Dnevno.hr

Kamene nekad može samo otpasti, ali većinom se mora uz pomoć operativnog zahvata riješiti. Ima i treće rješenje a to je da sami uklonite neprijatelja iz vaših usta.

Naravno, morate voditi i redovno računa o vašoj oralnoj higijeni, nemojte zapuštati. Idite redovno na preglede. Nemojte da kupujete neke skupocjene preparate da biste se riješili neugodnog zadaha.

Perite redovno zube, idite na kontrole kod zubara, i onda ćete imati zadah malo drugačiji. Koristite u nuždi žvakaće gume, razne stvari koje mogu kratkoročno pomoći. Neki ljudi su pokušali i sa kokosovim uljem, stave u usta, izmućkaju na nekoliko minuta, a poslije ispljunu i operu zube.

I na taj način možete da ubijate bakterije, a to nije skupocjena metoda. Vjerujemo da bi vam to dosta pomoglo. Da li ste vi primijetili da imate neugodan zadah ili neko iz vaše okoline, ako jeste, pomozite, pošaljite mu ovaj članak da vidi