Trenutno Vijesti

Ako imate ORHIDEJE, OVO obavezno morate uraditi što prije kako bi preživjele: EVO recepta za najraskošnije CVIJETOVE, PROVJERILE DOMAĆICE! (FOTO)

U skoro svakoj kući i domaćinstvu možemo vidjeti razne vrste biljaka i cvijeća, jer se oni upravo smatraju za najljepšu dekoraciju koja svaka kuća treba imati. Kako u kući, tako je i u dvorištu i baštama lijepo imati cvijeće. Činjenica je da je za cvijeće i sadnju potrebno dosta vremena i truda ali opet je to lijepo imati i posjedovati.

Žene posebno vole cvijeće pa vole i da im se u skoro svakoj prostoriji nalazi neka biljka i cvijet, a posebno se to tiče žena koje žive u državama Balkana. Jedan cvijet koji je veoma lijep, ali isto toliko i težak za održavanje je svakako orhideja.
Orhideja je cvijet koji i nije toliko jeftin, a potrebno je dosta vremena ulagati i truda da bi se održavao kako treba. Orhideju je potrebno zaljevati preko ljeta samo jednom ili dva puta u toku sedmicu, a preko zime je ipak to nešto drugačije.

Preko zime je dovoljno da se orhideja zalije jednom u dvije tri sedmice. Gospođa, koja je inače magistrica na području agronomije, kaže da je najbolje kada se orhideje zaliju kišnicom jer se tako orhideje hrane. Ali ako nemate kišnicu, dovoljno je da stavite najobičniju vodu nekoliko dana da odstoji pa tek onda da je iskoristite a zaljevanje orhideja.

Potrebno je zaljevati orhideje ujutro kako bi se kompost ovlažio kako treba. Ne treba biti previše vode ali ni premalo, jer može doći do stvaranja vlage. Zatim možete da orhideje poprskate do 3 puta u toku danu vodom koja se nalazi u prskalici ali samo ako ste u toploj prostoriji. Ako je orhideja ipak u nešto hladnijoj prostoriji, onda je dovoljno da jednom popršćete orhideju.

Oglasi – Advertisement