5 TAJNIH znakova da vam OTKAZUJU bubrezi: Ako primjetite OVO TRK KOD LEKARA! – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

5 TAJNIH znakova da vam OTKAZUJU bubrezi: Ako primjetite OVO TRK KOD LEKARA!

Zbog pandemije korona virusa svi smo zaboravili da postoje i druge bolesti koje su i te kako opasne za naše zdravlje. Danas je zbog sveukupne situacije jako teško doći do ljekara jer se primaju samo hitni slučajevi pa nam ostaje da samo što više pazimo na svoje zdravlje i da osluškujemo signale koje nam naše tijelo šalje.

Mnogo ljudi ima problema sa bubrezima koji su jako važan organ u našem organizmu i koji iz njega izbacuju sve otrove a najgore je kada oni počnu otkazivati jer je tada osoba osuđena na dijalizu. Da vam se ovako nešto ne bi desilo mi vam donosimo nekoliko znakova koje vam tijelo šalje a koje ne biste smjeli nikako ignorisati.

Ako vas muči nesanica a pri tome rijetko mokrite moguće je da nešto nije u redu sa funkcijom vaših bubrega. Urin se nakuplja u tijelu i remeti funkciju sna i na ovo biste trebali obratiti pažnju. Ako vas muče česte glavobolje, osjećate stalno umor i slabost to znači da u tijelu imate nedostatak vitamina D a to se povezuje sa slabim bubrezima. Također i promjene na koži mogu biti znak da vaši bubrezi ne rade dobro.

Naime bubrezi su odgovorni za stvaranje crvenih krvnih zrnaca a kada ih u tijelu nema dovoljno onda se poavljuju osip i svrab i crvenilo na koži. I loš zadah i ružan ukus u ustima može biti posljedica poremećenog pravilnog rada bubrega. Ako u ustima osjećate metalan okus a pri tome primjetite da imate i ružan miris koji vam izlazi iz usta provjerite šta vam se dešava sa bubrezima. Čak i disanje može upozoravati da nešto nije u redu jer ako lako gubite dah a nemate višak kilograma nešto nije u redu.

Oglasi – Advertisement