Internet je idealno mjesto na kojem možete da pročitate razne savjete koji se tiču vašeg zdravlja. Domaćice pogotovo imaju najviše koristi od interneta, te mogu svakodnevno da pročitaju savjete koji će im olakšati svakodnevnicu. Danas vam donosimo savjete koji se tiču vašeg spavanja.

Dobra je ideja da malo istegnete tijelo ako vaš posao zahtijeva da mirno sjedite osam sati ili više. Koliko vas bi trebalo da se zagrijete istezanjem? Za mnoge ljude rano ustajanje predstavlja veliki izazov. Često se probudimo ujutro i radimo stvari poput zijevanja, masiranja očiju i istezanja. Istezanje je korisno i zdravo, stoga je odgovor na vaše pitanje potvrdan. Možda ćete se osjećati punije energije i imati bolje jutro jer pomaže u povećanju cirkulacije. Poznata firma za pomoć pri spavanju navodi sljedeće prednosti istezanja odmah nakon buđenja:

poboljšava cirkulaciju
smanjuje napetost i stres
povećava fleksibilnost mišića i zglobova

Najbolji alarm za tijelo, kako napominju, je istezanje jer istinski govori mozgu da je vrijeme da probudi sve naše mišiće. Nakon brojnih sati ležanja, pored njih se pokreću i naši zglobovi i cirkulacija. Istezanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana, osim jutarnjih kurseva. Stoga je dobra ideja da malo istegnete tijelo ako vaš posao zahtijeva da sjedite najmanje osam sati. Prilikom istezanja, stručnjaci savjetuju da u svakom položaju provedete određeno vrijeme. Dakle, idealno trajanje je često 30 sekundi. Moći ćete se osloboditi stresa i omogućiti vašim mišićima vrijeme koje im je potrebno da se opuste. Do sljedećeg istezanja, koje ćete isto tako zadržati 30 sekundi, smirite se i dišite normalno.