3 JASNA ZNAKA DA STE IMALI KORONU A NISTE TO ZNALI: JAVITE SE ODMAH DOKTORU!

0
368

Korona virus u potpunosti je pokorio cijeli svijet i iz dana u dan samo brojimo žrtve i cifre od preminulih i onih koji su završili na respiratorima. Nekada početkom prošle godine svi smo vjerovali da se radi o bezazlenoj bolesti, koja će proći za najviše mjesec ili dva sa jako malim brojem oboljelih, ali danas kada vidimo brojke koje su prisutne u medijima, vidimo da je ovo i više nego opasna stvar.

U Srbiji je u proteklim danima broj zaraženih na dnevnom nivou prelazio brojke od preko 2000, dok je u Bosni i Hercegovini, primjera radi, prije par dana u Sarajevu iznosio preko 700 oboljelih, a preminulo je 13 osoba što nije nimalo optimistična brojka u ovom trenutku.

Srbija je tako jučer izašla u susret Bosni i Hercegovini te je otvorila svoje granice, i za sve one koji nemaju mjesto prebivališta u Srbiji, dali su mogućnost za vakcinisanjem u Beogradu sa vakcinom Astrazanec, kojoj rok trajanja ističe u ponedjeljak 29 marta. Jako veliki broj ljudi je u subotu ujutro već bio na granici sa Srbijom.

Nakon godinu dana sa pandemijom korona virusa, neke osobe kada se testiraju otkrije im se veliki broj antitijela, što znači da su imali covid 19, a da toga nisu bili niti svjesni. Takvih je slučajeva iz dana u dan sve više i više. Sve te osobe kada urade RTG pluća, vidjeće se sitna oštećenja na njima, i to je znak da su imali korona virus.