3 imena koja daju deci u Srbiji, A MUSLIMANSKA SU: Svi misle da su STARA SRPSKA IMENA – Da li se možda vi ovako zovete?

0

Može se reći da svi žele dati neko lijepo ime svojoj djeci i veoma je bitno da roditelji dobro izaberu jer će to ime da ih prati do kraja života. Mnogi roditelji pričaju o imenima i prije rođenja bebe, pa se može reći i da imaju odgovornost da taj zadatak izvrše kako treba.

Postoje tri imena koja su postala popularna u Srbiji, a što se tiče trendova, oni se stalno mijenjaju i danas su postala popularna kratka i neobična imena za djevojčice sa neobičnim značenjem.

Neki roditelji izaberu neka klasična i starinska imena koja ostaju za sva vremena u Srbiji, ali neka biraju neka modernija, a danas ćemo vam otkriti koja su to tri najpopularnija imena koja su inače arapskog porijekla, a veoma često se daju ženskoj djeci u Srbiji.

Sara je zapravo jedno od imena i koje je izvedeno od riječi sari, što znači vladarica i žena visokog ranga. Na arapskom će značiti Sara da je ona koja donosi sreću gledaocima i da je vesela i radosna, dok je to ima veoma popularno u našim krajevima.

Također je jedno od imena ime Ema koja je skraćena varijanta od više imena i samim tim to ima ima više značenja, dok je u Srbiji skraćeno od imena Emilija, a kod muslimana je skraćeno od Emina ili Emira.

Treće ime koje mnogi daju je zapravo Hana i ono je također arapskog porijekla, te ima značenje razumjevanja i iskusna pametna žena, dok se to ime može da nađe u raznim oblicima i u mnogim jezicima, pa su najzastupljenije forme u vropi Hana, Hanna, Hannah.