Popularna muzičarka Lana Toković je iznenada preminula u 57. godini. Zlata Petrović je bila među prvim kolegicama koje su ispratile svoju prijateljicu na vječni počinak. Zlati je bilo toliko loše da je u jednom trenutku umalo pala u nesvijest. Veliki broj prijatelja, kolega kao i porodica su ostali neutješni nakon strašnih vijesti, a na Novo groblje su došli da j isprate na vječni počinak. Zlata Petrović je tokom kremacije bila jako potresena i ni u jednom momentu nije mogla zaustaviti suze.

Zlati se u jednom momentu slošilo, pa su odmah mnogih pritrčali da joj pomognu, te su joj dali malo vode. Nakon par momenata se povratla i ostala je da stoji ispred kapele sa ostalim ljudima koji su došli da odaju Lani posljednju počast. Podsjetimo, kako je otkrila njena bliska prijateljica za medije, Lana je preminula na VMA nakon što je bila dvije sedmice u komi.

“Lana je imala težak oblik korone te je bila u Batajnici. Nije jasno nikome kako je dobila koronu i gdje. Bili smo uz nju stlano niko iz njenog okruženja je nije imao. To je na njenim plućima ostavilo velike posljedice pa je išla zbog toga na VMA. Tamo joj je skočila visoka temperatura, nisu mogli danima da je skinu. Dobila je sepsu, te su doktori uradili sve što je u njihovoj mogućnosti, ali je tada već bio kraj. Dvije sedmice je bila u komi”. Ovo je jedan jako žalostan dan za cijelu Srbiju, kao i ra regiju, koja je ostala bez jednog jako kvalitetnog i nadarenog muzičara.